5 Ocak 2011 Çarşamba

Vietnam, Laos, Cambodia Gezim

VİETNAM, KAMBOÇYA, LAOS
10 – 22 Ocak 2010

10 Ocak, İstanbul – Kuala Lumpur
İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminali .............. ön check-in kontuarında saat 13.00’de buluşarak bilet ve bagaj işlemlerinin tamamlanması. Malezya Hava Yolları’nın MH 31 seferi ile saat 15.00’de hareket. Geceleme uçakta.

11 Ocak, Kuala Lumpur – Hanoi (Vietnam)
Sabah saat 07.05’de varış ve aktarma yaparak Malezya Hava Yolları MH 752 seferi ile saat 10.45’de Hanoi’ye uçuş. Saat 13.10’da varışın ardından havalimanında karşılanma ve otele transfer olarak dinlenmeniz için serbest zaman.
Akşam yemeği Hanoi’deki en iyi Vietnam restoranlarından biri olan Wild Rice Restoranda alınacaktır. Yemek sonrası otele dönüş. Geceleme otelimizde.

12 Ocak, Hanoi
Sabah kahvaltısının ardından yapılacak tam günlük şehir turu esnasında Ho Chi Minh Anıtı kompleksi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve onun pastoral ahşap evi, One Pillar Pagoda ve Literatür Tapınağı, Budizm ve Konfüçyüsçülük tanışmasını. Öğle yemeği yerel restoranda alınacaktır. Öğleden sonra büyüleyici Etnoloji Müzesi ziyaret edilecektir. Ardından Hanoi Ngoc Son Pagoda ve 19. yüzyıl mimarisinin klasik örneklerini görebileceğiniz Hanoi'nin eski kent meydanı keşfedilecektir. Akşam yemeği Vietnam’ın ünlü restoranlarından Le Tonkin’de alınacaktır. Yemek sonrası Vietnam’lıların yüzyıllardan beri geleneksel olarak eğlence amaçlı yerel halka sergilemiş oldukları, dünyada suda icra edilen tek teatral gösteri olan Puppet Show’u seyredeceksiniz. Geceleme otelimizde.

13 Ocak, Hanoi (Halong Bay)
Sabah alınacak kahvaltıdan sonra yaklaşık 4 saatlik derin mavi sularıyla büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Halong Bay’a transfer. Tipik Vietnam teknesi ile öğle yemekli tur esnasında Dinh Huong Afası, Ga Choi Adası, Dog Adası ve Sung Sot mağarası ziyaret edilecektir. Titop sahilinde yüzme imkânı bulabilirsiniz.
Teknede gün batımını ve balıkçıları izleyerek, Vietnam şarabı eşliğinde akşam yemeğinizin tadını çıkarabilirsiniz. Geceleme teknede.

14 Ocak, Halong Bay – Hanoi – Ho Chi Minh City (Saigon)
Sabah kahvaltısının ardından Halong limanına transfer ve Hanoi’ye dönmek üzere Halong’dan ayrılış. Havalimanına transfer ve yerel havayolu ile Vietnam’ın eski adı ile Saigon şehrine uçuş. Varışın ardından otele transfer ve serbest zaman.
Akşam yemeği Indochine Restoranda alınacaktır.
Geceleme otelimizde.

15 Ocak, Ho Chi Minh City (Cu Chi Tünelleri) (Vietnam)
Sabah alınacak kahvaltıdan sonra yerli halk tarafından savaş esnasında yeraltına yapılan ünlü Chu Chi tünelleri ziyaret edilecektir. Daha sonra Reunification Sarayı ve Notre Dame Katedrali ziyaret edilecektir.
Akşam yemeği Saigon nehri üzerinde yüzer restoranda alınacaktır.
Geceleme otelimizde.

16 Ocak, Ho Chi Minh City (My Tho & Mekong)
Sabah kahvaltısının ardından tam gün sürecek öğle yemekli My Tho ve Mekong Delta turu yapılacaktır. Bu turda güzel kent anlamına gelen My Tho’ya özel otobüs ile gidilerek ardından yoğun bitki örtüsüyle kaplı su kanalları ile Mekong Deltası gezilecek ve tropikal meyvelerinden tatma imkânı bulunacaktır. Yerel restoranda öğle yemeğinden sonra Saigon’a dönüş.
Akşam yemeği La Taverne Restoranda alınacaktır. Geceleme otelimizde.


VİETNAM, KAMBOÇYA, LAOS



17 Ocak, Ho Chi Minh City (Vietnam) – Siem Reap (Kamboçya)
Sabah alınacak kahvaltıdan sonra otelden ayrılarak havalimanına transfer. Vietnam Hava Yolları VN 827 seferi ile saat 11.40’da eski kızıl kemerlerin ülkesi Kamboçya’nın en güzel, en tarihi şehri Siem Reap’a hareket. Sat 12.40’da varışın otele transfer. Öğleden sonra Angkor Thom güney kapısı, Bayon Tapınağı, Bapoun ve Fil Terasları gezilecektir. 9. ve 13. yüzyıllar arasında inşaa edilmiş olan ve Dünyanın yedi harikalarından Angkor Wat Tapınakları ziyaret edilecektir. Ardından Phnom Ba Kheng Tepesine çıkılarak günbatımında büyülü manzara izlenecektir. Ardından otele transfer ve odalara yerleşme.
Akşam yemeği Apsara Tiyatro Restoranda geleneksel Kamboçya dans gösterileri eşliğinde Kulen Restoranda alınacaktır. Geceleme otelimizde.

18 Ocak, Siem Reap
Sabah kahvaltı sonrası Pour Krom köyü ziyaret edilecek ve yerel halkın yaşantısını izleme fırsatı bulunacaktır. Tonle Sap gölünde tekne turu keyfi yaşanarak Büyüleyici yüzen köy toplulukları görülecektir. Şehre dönüşün ardından öğle yemeği Chatamouk Restoranda alınacaktır. Öğleden sonra Angkor Wat’daki tapınaklar gezilmeye devam edilecektir.
Akşam yemeği Café Indochine Restoranda alınacaktır. Yemek sonrası gece pazarında alış veriş yapma ve gece hayatını izleme imkanı bulabilirsiniz.
Geceleme otelimizde.

19 Ocak, Siem Reap – Luang Prabang
Sabah kahvaltı sonrası otelden ayrılış ve havalimanına transfer. Yerel havayolu ile Laos'un eski kraliyet başkenti ve aynı zamanda ruhani merkezi olan UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Luang Prabang’a hareket. Varışın ardından yerel restorana transfer ve öğle yemeği. Yemek sonrası yapılacak Luang Prabang turu esnasında Nam Khan ve Nam Ou nehirleri arasındaki tarihi tapınaklar ve kolonial tarzdaki yapılar görülecektir. Luang Prabang‘da yaşayan en eski tapınak olan Wat Visoun ve Wat Aham ziyaret edilerek Wat Xieng Thong’a devam edilecektir. Buradaki manastır ve tapınak ziyaretlerinden so nra Royal Palace Ulusal Müze ve Wat Mai ziyaret edilecektir. Turun ardından otele transfer.
Akşam yemeği geleneksel Baci Seremoni showları eşliğinde alınacaktır.
Geceleme otelimizde.

20 Ocak, Luang Prabang – Vientiane
Sabah kahvaltı sonrası Ulusal Müze ziyaret edilecektir. Ardından havalimanına transfer ve yrel havayolu ile Vientiane’ye hareket. Varışın ardından yapılacak şehir turu esnasında birbirinden ilginç eserleri görme imkanı bulacaksınız. Laos’un belki de en önemli ulusal anıtı olan That Luang, resmi Kraliyet Sarayı Ho Pha Keo, muhteşem Budist heykelleri ile Wat Si Muang, Patuxai, Wat Si Saket görülecek yerler arasındadır. Turun ardından otele transfer. Akşam yemeği yerel restoranda alınacaktır.
Geceleme otelimizde.

21 Ocak, Vientiane – Bangkok – Kuala Lumpur
Sabah kahvaltı sonrası otelden ayrılış ve havalimanına transfer. Yerel havayolu ile Bangkok’a uçuş. Varışın ardından aktarma. Malezya Hava Yolları MH 781 seferi ile saat 19.55’de Kuala Lumpur’a hareket. Saat 23.05’de varış ve aktarma.




VİETNAM, KAMBOÇYA, LAOS


22 Ocak, Kuala Lumpur – İstanbul
Malezya Hava Yolları MH 30 seferi ile saat 00.30’da İstanbul’a hareket. Saat 06.00’da varış ve ......... hizmetlerinin sonu.


Tur ücreti;
İki kişilik odada kişi başı EUR 2,750.-
Tek kişilik oda fiyatı EUR 3,150.-


Tur ücretine dahil olan hizmetler;
• Malezya Hava Yolları ile İstanbul / Kuala Lumpur / Hanoi gidiş, Bangkok / Kuala Lumpur / İstanbul dönüş uçuş bileti
• Yerel Hava Yolları ile Hanoi / Saigon / Siem Reap / Luang Prabang / Vientiane / Bangkok uçuş bileti
• Havalimanı vergileri
• Hanoi’de 2 gece 1. sınıf Sunway Hotel veya benzeri otelde kahvaltı dâhil konaklama,
http://hanoi.sunwayhotels.com/
• Halong Bay’de 1 gece Ramana veya benzeri teknede kahvaltı dâhil konaklama,
www.ramanasaigon.com
• Saigon’da 3 gece 1. sınıf Bai Tho Junks Otel veya benzeri otelde kahvaltı dâhil konaklama, www.baithojunks.com
• Siem Reap’da 2 gece 1. sınıf Empress Angkor Hotel veya benzeri otelde kahvaltı dâhil konaklama, www.empressangkor.com
• Luang Prabang’da 1 gece 1. sınıf Villa Santi Otel veya benzeri otelde kahvaltı dâhil konaklama,
http://www.villasantihotel.com/
• Vientiane’de 1 gece 1. sınıf Novotel Otel veya benzeri otelde kahvaltı dâhil konaklama, www.novotel.com
• Programda belirtilen tüm şehir turları ve giriş ücretleri,
• Programda belirtilen 9 öğle ve 10 akşam yemeği,
• .........Tour rehberlik hizmetleri
• Seyahat sağlık sigortası
• Vietnam vize ücreti (kişi başı 50 EUR) (Ankara’dan 1 adet fotoğraf ile 3 iş gününde alınmaktadır) (Yeşil pasaportlara vize gerekmemektedir)
• Kamboçya vize ücreti (Sınırda 25 USD ve 2 adet renkli vesikalık fotoğraf ile alınmaktadır tur ücretine dahildir. Yeşil pasaporta vize gerekmektedir)
• Laos vize ücreti (SInırda 35 USD ve 2 adet renkli vesikalık fotoğraf ile alınmaktadırtur ücretine dahildir. . Yeşil pasaporta vize gerekmektedir)
• Vietnam ve Kamboçya’daki havalimanı ayakbastı ücretleri. (Kişi başı ayakbastı ücretleri Saigon – Hanoi 30 USD, Phnom Penh - Siem Reap 35 USD civarındadır). Bu ücretler her yolcu tarafından havalimanlarında makbuz karşılığında münferiden ödenir tur ücretine dahildir..
• Yurtdışı çıkış harç pulu (kişi başı 15 TL)

TUR UCRETINE DAHIL OLMAYANLAR

• Yemeklerde alınacak içecekler
• Otelde ve diğer mekânlardaki tüm şahsi harcamalar







Tur yetkilisi , bizi bu ülkeler için bazı konularda uyardı



Seyahat esnasında kullanılmak uzere yanınıza 6 (altı) adet beyaz fonlu yakın zamanda cekilmis vesikalık fotograf yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.
Vietnama vardıgınızda yaklasık 30 dakika surecek vize islemi icin pasaportunuz ve 2 adet resmi ayrıca ucaga binerken sizlere kabin ekibi tarafından dagıtılacak giris deklarasyonunu gene Ayda hanım toplayacak ve vizelerin alımıyla ilgili gerekli odemeyi yapacaktır siz herhangi bir odeme gene yapmıyorsunuz.
Hanoi ve Halong Bayı kapsayan ilk 3 gunluk programımız suresınce hava sıcaklıgı 15-18 derece gunduz 9-11 derece gece seklındedir ve yer yer yagıs vardır yagmurluk ve kazak ongormenız gerekmektedir.
Halong Bay de konaklamamız teknede olacaktır ekteki tur programının sonunda konaklama yapacagımız tum otellerin ve teknenin internet adresi mevcuttur.Sıcaklıkla baglantılı teknedeki konaklamamızda sallantıya ve deniz tutmasına karsı ilac ongorebilirsiniz.

4. gunden itibaren turun sonuna kadar sıcaklık gunduz 30 gece 23 derece ortalamasında devam edecektir ve sivrisinek ciddi bir problemdir.Sin-kov tarzı spreyler ve gece odanız icin elektrikli tabletler öngörünüz.

Butun tapınaklara ayakkabısız girmek zorunlulugunu goz onune alarak bayanların babet tarzı ayakkabıların ıcıne gıydıgı ten rengi ince coraplardan kisi bası 10 ar adet ongormenız hijyen acısından faydanıza olacaktır tapınaklarda galos genelde kabul edilmemektedir.
Hijyen acısındanpurel tarzı el dezenfektanları bulundurmanız onerilir.
İlac olarak gıtmeden immuneks tarzı bagısıklık sistemi guclendirici bir ilaca baslamanız onerilir.

Ho chi minh in mezarına bayanların etek sort ve kısa kollu gırmesi yasak oldugu icin bayan ziyaretcılerın en az bir adet pantalon getirmesi gereklidir.
Yanınızda alacagınız tek doviz USD dir Euro almayınız.
Yanınıza alacagınız USD lerin 1-5-10 USD lik banknot olmasına dikkat ediniz 20-50 ve 100 usd lik banknot almayınız.
Tum oglen ve aksam yemeklerinde kisi bası 1 adet soft drink dahildir bunun haricinde zaten tur esnasında tum ekstra turlar vizeler cıkıs harcları vs vs vs dahildir sadece bahsısler turumuza dahil degildir yanınıza alacagınız parayı kredi kartı kullanımı olmadıgını da hesaba katarak ongormenızı rica ederiz.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Great stuff. This is a very informative article..I just located this site but I will be sure that I bookmark it. Tour guide in Istanbul